Євроінтеграційні наміри кандидатів у народні депутати м. Чернівці

 

23 жовтня «Європейський клуб» ЧНУ ім. Юрія Федьковича успішно провів круглий стіл на тему «Євроінтеграційні наміри кандидатів у народні депутати України 2014 року в одномандатному виборчому окрузі №201 м. Чернівці». На захід були запрошені всі кандидати у народні депутати, які балотуються по 201 округу. Загалом їх є 12, однак прийшли поспілкуватися і відповісти на конкретні питання тільки четверо – Федорук Микола, Якимчук Наталія, Хобзей Роман та Стрельчук Наталія. Решта – проігнорували запрошення «Європейського клубу». Прийняти участь у дискусії забажали й інші учасники круглого столу, серед яких студенти та викладачі різних кафедр факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Юрія Федьковича.

Розпочав засідання круглого столу голова «Європейського клубу» Омелян Тарнавський привітальним словом та презентувавши політологічне дослідження «Євроінтеграційний аспект у передвиборних програмах кандидатів у депутати 201 округу м. Чернівці на позачергових виборах народних депутатів України 2014 р.».

Загалом, тематика дискусії була зрозумілою одразу, але особливістю заходу стало анонімне анкетування запрошених кандидатів, відповіді яких у прикінцевій частині круглого столу оприлюднили члени «Євроклубу», попередньо узагальнивши всю інформацію в анкетах. Результати опитування були цікавими. Для прикладу, на запитання «Якби Ви не балотувалися в народні депутати у 201 окрузі, за кого б із присутніх кандидатів віддали свій голос?» більшість кандидатів відповіли «не знаю» і «важко відповісти», окрім Хобзея Романа, який відповів – «За Наталію Стрельчук». За підсумками анкетування, стало також відомо, скільки грошей на даний час кандидати витратили на свої передвиборні програми: Хобзей Р.В. – 1300 грн., Стрельчук Н.В. – 3000 грн., Федорук М.Т. – 140 тис. грн. Пані Якимчук Н.Я. зазначила в анкеті, що «передвиборна кампанія триває, звіт буде надано по її завершенню», незважаючи на те, що питання полягало в тому, скільки наразі витратили грошей. Відповідно на запитання, «Хто фінансує Ваші передвиборні кампанії?», кандидати відповіли: Якимчук Н.Я. – громадяни і сама; Хобзей Р.В. – друзі; Федорук М.Т. – громадяни України; Стрельчук Н.В. – партія і самотужки.

Дискусія тривала близько двох з половиною годин. За цей час кандидати в депутати встигли поділитися своїми євроінтеграційними намірами і відповісти на запитання головуючого та присутніх на круглому столі. Цінністю цього заходу стало те, що багато із присутніх після круглого столу визначилися, за кого віддадуть свій голос 26 жовтня 2014 року.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте